Senzationala normalitate

Vi s-a intamplat vreodata sa va aflati intr-un restaurant si sa faceti ochii mari de mirare daca gazda, in speta ospatarul  vostru face totul ca la carte? Sa va primeasca zambind (nu fals sau politic), sa stie sa va recomande (cu adevarat) ceva din meniu in concordanta cu gusturile voastre, sa arate acel genuine concern – o grija reala pentru ca voi sa va simtiti bine in acel moment, fara ca asta sa para fortat si fara sa va agaseze?

Sigur ca vi s-a intamplat. Rar. Dar vi s-a intamplat.

De fapt raritatea acestui tip de abordare o face sa para ceva neobisnuit, ceva deosebit, senzational si memorabil. Aceasta abordare va face sa tineti minte locul respectiv, omul respectiv, da o lumina mult mai puternica intregii experiente incat va face sa uitati pe alocuri chiar si micile scapari (daca a uitat sa va aduca painea nu s-a strambat cand i-ati atras atentia, a revenit imediat cu ea si poate v-a adus si putin unt).

Toate aceste lucruri va fac sa reveniti in acel loc si, mai mult decat atat, sa il si recomandati altor persoane.

Ce s-a intamplat de fapt? V-ati simtit bine, important, ati primit ceea ce ati cerut si chiar un pic mai mult. Ati primit recomandari care v-au imbunatati seara si toate astea din partea unei persoane care a stiut sa asculte si sa raspunde. Atata tot. Vi s-a oferit un serviciu complet, executat nu numai corect, ci si cu pasiune.

Asta inseamna de fapt sa fii aproape de client. Indiferent de domeniul de care vorbim, businessul este facut de oameni si nu de institutii. Un singur om care face lucrurile firesti, normale pentru clientii lui, face o diferenta enorma.

Normalitatea este marele avantaj al celor care au inteles ca  inainte de orice produsele si serviciile pe care le pun la dispozitie trebuie sa fie impecabile si trebuie livrate onest, deschis si cu acel genuine concern de care vorbeam putin mai devreme. Iar atunci cand apare o eroare, cand s-a gresit ceva (pentru ca sa fim seriosi, greseli apar la tot pasul si la orice nivel) este la fel de normal sa nu dispari (ne scuzati) ca magarul in ceata, ci sa poti rezolva situatia cat mai rapid si eficient fara a crea tensiuni suplimentare.

Indeferent de ce dimensiune a businessului vorbim, mic, mediu, mare sau foarte mare, exista cateva reguli nescrise care te fac sa fii cu adevarat langa client, sa ii poti deveni partener de cursa lunga:

  • sa stii sa asculti
  • sa stii sa raspunzi
  • sa poti veni cu recomandari
  • sa anticipezi
  • sa poti purta aceea grija reala pentru clientul tau, drept urmare recomandarile tale sa i se potriveasca
  • sa fii disponibil cand este nevoie de tine (cum s-ar spune sa fii acolo nici prea devreme, nici prea tarziu)
  • sa nu fi un robot

Fiecare bucatica din cele mai sus, fiecare detaliu aparent nesemnificativ fromeaza un intreg. Si acel intreg creaza senzationalul si face momentele memorabile. Iar momentele memorabile te fac sa revii intr-un loc si te fac sa il recomanzi.

Asadar va asteptam la Point Max, sa bem pentru senzationala normalitate 🙂

Si iata la ce te pot duce reactiile si deciziile firesti 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s