Zilele de vara si schimbarea

changeVara, vacanta, ganduri de concediu, zile insorite. Suna cunoscut? Parca da. Suntem aproape la jumatatea verii doar. Doar ca…parca nu e chiar asa, nu?

Nici vara parca nu mai este ca alta data. Lucrurile se modifica, evolueaza si noi ne adaptam treptat la ele.

Pare ca acceptam schimbarile care se intampla in jurul nostru cu foarte multa usurinta. Parem extrem de evoluati in a ne adapta la noi situatii cu repeziciune. “Primavamna” (primavara + vara + toamna) aproape ca nu ne mai deranjeaza, gusturile pentru un anumit produs sau serviciu vin odata cu promotiile acestora, schimbam joburile (uneori precum sosetele), ca sa nu mai zicem de viata politica – schimbarile de acolo bat orice subiect de can can!

Cuvantul pe ordinea de zi este clar, schimbarea.

Dar cum actioneaza oare la un nivel mai profund aceasta schimbare? Ne face mai usor adaptabili la orice, mai versatili sau pur si simplu mai putin loiali? Parasim barca imediat ce incepe sa se clatine sau incercam sa o stabilizam macar inainte de a privi in jur dupa o pluta despre care nu stim daca ne poate tine macar la suprafata?

Se spune ca in business si nu numai oamenii deschisi la schimbare sunt vizionari. Dar este o linie fina intre a fi deschizator de drumuri si simpla lasitate sau mai corect spus lipsa loialitatii fata de un angajament luat (apropo de povestea noastra cu barca)

Pana la urma, la fel ca in orice trebuie sa pastram un echilibru. Asadar reteta succesului, din punctul nostru de vedere cel putin, este sa avem piloni foarte bine fixati si de neclintit, care sa ne confere stabilitate, pe care ii fundamentam cu iesirile din zona de confort, cu schimbarea/evolutia (care desi dificila la inceput, este benefica).

Pana la urma trebuie sa intelegem schimbarea ca pe un lucru firesc ce duce la o evolutie. Cu atat mai mult in business. In business, cifrele si rezultatele sunt principalul barometru de lucru, insa trebuie sa le intelegem nu doar ca niste numere, niste calcule pe hartie. Pentru a obtine acele cifre, pentru a obtine acele rezultate este nevoie de ceva mai mult decat niste reguli matematice. Este nevoie sa stim sa ne schimbam mentalitatea, sa evoluam catre lucruri noi, catre oameni noi, este nevoie sa performam. Doar asa se realizeaza parteneriate care creaza stabilitatea din viitor.

Asadar noi imbratisam schimbarea. O acceptam in randul nostru si incercam sa ne folosim de toate lucrurile benefice pe care ni le pune la dispozitie.

Tu cat de deschis esti la schimbare?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s