Am invatat din nou ca “SE POATE”

Pionier fiind in Pointmax, am invatat din nou, sa cred: ca “se poate”, ca poti sa visezi si realizezi lucruri frumoase, ca poti sa ai incredere in oameni, ca poti sa-ti doresti mai mult de la tine si ca poti sa cladesti relatii chiar daca se ivesc discutii in contradictoriu.

Iulia

De-a lungul timpului am intalnit atat de multe situatii care aveau ca prim raspuns… “nu se poate” incat incepusem sa cred si eu asta. De exemplu daca mergeam undeva cu un act legalizat la notar dupa original, respectivii imi spuneau ca “nu se poate, am nevoie de original”,  daca mergeam la facultate si propuneam o varianta noua de a invata, aceea bazata pe intelegerea notiunilor nu pe reproducerea cursului integral … mi se spunea ca “nu se poate”, daca ma gandeam sa interactionez cu anumiti oameni mi se spunea ca “nu se poate”, daca doream sa cunosc pe cineva, secretara imi raspundea  “ca nu se poate” si as putea sa continui asa la infinit. A venit momentul sa va contrazic pe voi toti ce mi-ati spus ca “nu se poate”.

Se poate sa te intalnesti cu oameni noi, chiar daca te lovesti de multe raspunsuri de genul  “nu se poate”,  poti sa discuti cu un client ca de la partener la partener nu ca de la CLIENT la furnizor, poti sa surprinzi placut un om chiar daca nu l-ai cunoscut…inca, poti sa-ti doresti si sa reusesti.

Ocupandu-ma de clienti, am incercat din rasputeri sa contactez o persoana din cadrul unei companii multinationale. Am telefonat si am vorbit de multe ori cu domnisoara/doamna secretara care se ocupa cu directionarea telefoanelor, niciodata persoana pe care o cautam nu era la birou. Incepusem sa intreb daca respectiva persoana lucreaza de acasa sau daca nu cumva era o persoana imposibil de contactat.

In mintea mea se dezvoltau scenarii chiar amuzante, imi imaginam cum vine la birou intr-o masina blindata si cu multe garzi personala in jurul ei. Exageram putin insa incepusem sa ma intreb daca sa interactionez cu presedintele tarii nu ar fi mai usor.

Imi pierdusem speranta, dar dorinta de a reusi nu ma lasa sa renunt, devenise deja  intre mine si doamna/domnisoara secretara un “razboi” pe care nu vroiam  sa-l pierd. N-am renuntat si la un moment dat mi-a venit o idee, sa-i trimit o scrisoare. Am compus o scrisoare, pornind de la o poza si un status pe facebook al persoanei pe care incercam sa o contactez, am facut un intreg concept pe baza acelui status, am accesorizat scrisoarea cu cateva obiecte personalizate in aceasi tematica si am trimis-o.

A doua zi cand a primit scrisoarea, persoana respectiva, m-a contactat ca si cum ne cunosteam deja si am stabilit impreuna o intalnire. Mi-a spus atunci si ca, i-am facut ziua mai frumoasa.

Cand am ajuns la sediul companiei, m-a directionat secretara, catre sala de sedinte, cu un zambet fals, iar eu cu satisfactia reusitei ma gandeam cum ar fi sa-i spun: “Vedeti ca..se poate”.

Mi-am pus bariere singura renuntand dupa cateva situatii dificile, dar am invatat din nou sa-mi doresc, sa cred si sa invat.

Citeam la un moment dat intr-o carte de vanzari ca pentru a reusi sa faci progrese ca si om de vanzari trebuie sa primesti inainte de toate o serie de “nu se poate” ca sa poti apoi sa obtii “se poate”, tot ce conteaza este sa-ti doresti, sa ai rabdare si sa fie cineva langa tine care sa-ti aduca aminte ca “se poate”.

Si treptat am devenit un membru al echipei Pointmax care stie ca “se poate”.

Iulia Anghelescu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s