Este dovedit stiintific!

In cautarea de elemente necesare unei prezentari, Adina a gasit articolul de mai jos. Cum bine spunea chiar ea – “este dovedit stiintific, acum!”

Va invit sa aflati si voi cea mai recenta “dovedire” 🙂

În ultima sută de ani, IQ-ul bărbaților și femeilor a crescut, cu diferența că nivelul de inteligență al femeilor a evoluat mult mai rapid

Femeile au un nou motiv de mândrie deoarece, după cum se ştie, în bătălia constantă dintre sexe, s-au considerat mereu mai inteligente decât reprezentanţii sexului tare. Acum au şi certitudinea ştiinţifică mulţumită unui studiu condus de celebrul expert în IQ, James Flynn, citat de Daily Mail. Astfel, potrivit sursei citate, în urmă cu un secol, când au fost făcute primele cercetări legate de nivelul de inteligenţă, bărbaţii ieşeau mereu în avantaj la testele de IQ, cu până la 5 puncte. „În ultimii 100 de ani, atât IQ-urile bărbaţilor, cât şi cele ale femeilor au crescut considerabil, cu diferenţa că nivelul de inteligenţă al femeilor a evoluat mult mai rapid. Asta este consecinţa modernizării”, a explicat James Flynn. El a precizat, referindu-se strict la femei, că evoluţia mai rapidă a IQ-ului lor este pusă pe seama capacităţii de a face faţă solicitărilor multiple, cum ar fi întemeierea unei familii, cariera, aspectul fizic etc. Studiul a fost realizat în colaborare cu specialişti din mai multe ţări, relevând că în Australia, femeile şi bărbaţii au, în medie, acelaşţi nivel al IQ-ului, în timp ce în ţări precum Noua Zeelandă, Estonia sau Argentina, femeile au un nivel al IQ-ului cu mult peste cel al bărbaţilor.”

sursa: http://www.ampress.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s