1+1 gratis la interviu!

Sfarsitul de vara ne gaseste foarte ocupati pe noi, cei care ne-am intors din concediu, si fericiti pe cei care urmeaza sa plece. Ne intalnim in viata cu oameni si oameni, unii minunati, altii mai ciudati.

Ieri seara, dupa program, Speranta a intervievat o doamna matura si aparent inteleapta, pentru postul de junior accountant.  Desi nu se afla tocmai la varsta junioratului, stimabila doamna se teme de vile si de orice cladiri asemanantoare, intrucat pot parea spatii capcana, asa cum insasi ea ne-a marturisit. Si aceasta teama a ei are in spate experiente traumatizante in cladiri care au mai putin de 3 etaje. Intrucat exista pericole numeroase de acest fel, aspiranta acestui post a venit insotita la interviu, temandu-se probabil de Speranta si de influenta pe care o poate exercita aceasta asupra ei. Am inteles temerile doamnei pana in clipa in care am aflat ca cea care o insotea era o necunoscuta pe care convins-o sa i se alature in drumul spre interviu. Si uite-asa timp de o ora, o doamna care lucreaza in cadrul unui hypermarket din Bucuresti a asistat la un interviu pentru un post de junior accountant.

Ce-i drept, cine suntem noi sa judecam temerile oamenilor? Speranta ne-a mai povestit alte detalii picante de la interviu si uite-asa am inceput ziua cu totii intr-un zambet. Candidata a venit la interviu doar pentru ca vroia sa vada cum e la noi, ea acceptand deja un post intr-un alt loc, denumit de noi superloculdemunca. Superloculdemunca este o multinationala ultra ultra, cu mobila ultramoderna, cu conditii ultramoderne si unde salariul este atat de mare incat nici noi, daca i-am da cu 40% mai mult n-ar putea accepta. Un superlocdemunca nu se refuza! La intrebarea, “Care este acest superlocdemunca?” am primit raspunsul: “Nu, ca nu se mai fac angajari si oricum angajeaza doar oameni din domeniu.” Tristetea a fost maxima pe chipurile noastre, superloculdemunca a ramas anonim.

Desi drumul spre noi a durat 40 de minute (desi suntem pozitionati in centru), se merita incercat. Si dintr-un intervievator, Speranta s-a transformat in intervievata. Doamna cu experienta si cu un job in superloculdemunca a vrut neaparat sa stie cate limbi straine vorbeste Speranta si care sunt studiile ei. Si ca incheiere am aflat ca daca vrem sa o revedem trebuie sa o cautam noi si sa insistam intrucat sansele ca ea sa ne caute vreodata sunt inexistente. Poate, poate, avem sanse sa ne intalnim cu insotitoarea dansei cand ne mai petrecem week-endurile pe la cumparaturi.

Suntem martori ca Speranta are o rabdare de fier iar noi toti, urechi nerabdatoare sa ascultam povesti savuroase.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s