Concert extraordinar Nelly Miricioiu in beneficiul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei

COMUNICAT DE PRESA

De ziua MS Regelui Mihai, artisti de exceptie la Ateneu

in beneficiul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei

Soprana Nelly Miricioiu, baritonul Yuriy Tsiple, dirijorul Horia Andreescu concerteaza la Ateneu in beneficiul tinerilor artisti sustinuti de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Luni 25 octombrie, de ziua Majestatii Sale Regelui Mihai, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza la Ateneul Roman a treia editie a concertului caritabil regal in beneficiul tinerilor artisti aflati în situatii materiale dificile. Soprana Nelly Miricioiu, unul dintre cele mai importante nume ale scenei lirice mondiale, baritonul roman Yuriy Tsiple, invitatul sau, si Orchestra Romana de Tineret dirijata de Horia Andreescu vor oferi un concert extraordinar.

Concertul va avea loc in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu ai Romaniei, incepand cu ora 18.00. Evenimentul este organizat in fiecare an, cu prilejul zilei de nastere a Regelui Mihai, co-fondator al Fundatiei, alaturi de Principesa Margareta. Anul acesta, concertul aniverseaza, de asemenea, 20 de ani de activitate ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Programul va cuprinde arii din “Forta destinului” de Giuseppe Verdi, “Manon Lescaut” de Giacomo Puccini, “Culegatorii de stele” de Florin Comisel, precum si uverturile operelor“Egmont” de Ludwig van Beethoven, “Ruslan si Ludmila” de Mikhail Glinka, “Italianca in Alger” de Gioachino Rossini. Concertul va fi transmis in direct pe TVR Cultural. Dupa terminarea concertului toti cei prezenti vor fi invitati la un cocktail in foyerul Ateneului.

Nelly Miricioiu, Yuriy Tsiple si Horia Andreescu si-au donat propriile onorarii pentru a sustine tinerii artisti care primesc in fiecare an burse de studiu din partea Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei prin proiectul “Tinere Talente”. Fondurile stranse din vanzarea de bilete la concert si din sponsorizari ii vor ajuta pe tinerii muzicieni si artisti plastici sa isi cumpere instrumentele si materialele de care au nevoie, sa reprezinte Romania la concursuri internationale, sa urmeze cursuri de perfectionare.

Biletele au preturi cuprinse intre 150 si 300 Lei si sunt disponbile in reteaua de magazine Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas – si pe www.eventim.ro.

In 2008 pianistul Dan Grigore a oferit un recital extraordinar in beneficiul Fundatiei iar in 2009 fondurile pentru proiectul “Tinere Talente” au fost stranse cu ocazia concertului oferit de Orchestra de Camera Radio sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal.

Cu fondurile stranse la concertul de anul trecut, Fundatia a sprijinit, in cursul acestui an, douazeci de tineri muzicieni si artisti plastici cu burse in valoare de 2000 de euro fiecare. Tinerii au fost selectati de jurii specializate formate din profesori si artisti consacrati. Cu ajutorul sponsorilor si sustinatorilor proiectului „Tinere Talente”, Fundatia i-a promovat pe tinerii artisti in cadrul mai multor evenimente organizate de-a lungul anului. Ultimul eveniment in care tinerii si-au expus lucrarile si au concertat a fost organizat de Fundatie la Resedinta Ambasadorului SUA, ES Mark Gitenstein, in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu si a numerosi invitati, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, personalitati ale mediului cultural si artistic.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala, apolitica ai non profit fondata in august 1990 de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si de Majestatea Sa Regele Mihai. De douazeci de ani Fundatia dezvolta proiecte durabile in domeniul educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile, sanatatii si culturii, proiecte care contribuie la reinnoirea spirituala si sociala a Romaniei. Beneficiarii Fundatiei sunt copii, tineri, varstnici si familiile lor, persoane aflate in situatii materiale dificile.

Partneneri concert:  Class Living, ISS, BRD Groupe Societe Generale.

Sponsori: Kaufland, Athenee Palace Hilton, Salans, Residence Hotels, PointMax, Cramele Halewood, NewsOutdoor, Elevate, Eventim.

Cu sprijinul: Filarmonica George Enescu, If Magic, Tarom, Fundatia Prietenii Muzicii Serafim Antropov.

Coproducator: TVR Cultural

Parteneri media: Romania Libera, Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, RFI, PR Romania, 121.ro, Euractiv

Detalii despre Fundatie si concert pe www.fpmr.ro

Detalii despre proiectul “Tinere Talente” pe www.fpmr.ro/tineretalente

Persoana de contact

Mirela Feruglio

Manager Comunicare si PR

Email mirela.feruglio@principesa.ro

Mobil 0730 071262


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s