Salvati copacii! Printati pe hartie reciclata!

Salvati copacii! Printati pe hartie reciclata!

Desi majoritatea companiilor se declara eco friendly, in Romania consumul de hartie reciclata este inca destul de redus. Cauzele sunt numeroase:

 

–         in momentul de fata costul hartiei reciclate este mai mare fata de costul hartiei normale. Diferenta nu mai este insa atat de mare ca trecut, tendinta generala fiind de aliniere a acestor costuri;

–         multe tipografii inca nu folosesc hartie reciclata, neavand masini pretabile pentru acest gen de tipar;

–         perceptia consumatorului despre hartia reciclata ca fiind o hartie de proasta calitate; acest lucru nu este adevarat insa, hartia reciclata prezentand proprietati similare cu cele ale hartie normale; in plus, in Romania, in momentul de fata pe hartie reciclata se tiparesc materialele premium (mai ales cele cu aspect vintage).

 

In momentul in care hotarati realizarea unei campanii publicitare bazate pe print ar trebui sa tineti cont si de urmatoarele:

–         Aproape 80% din paduri au fost defrisate sau degradate. 40% din exploatarile forestiere sunt utilizate pentru realizare hartiei si acest volum se preconizeaza sa creasca la 50%.

–         Pe plan mondial, industria hartiei este pe locul 5 in ceea ce priveste consumul de energie. Producerea hartiei reciclate foloseste cu 70% mai putina energie decat fabricarea hartiei normale. De asemenea foloseste si mai putina apa.

Tu ce alegi?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s